رضایت مشتری
۸
۹۵۶/۰
مقصود از روایی آن است که ابزار اندازه گیری بتواند ویژگی مورد نظر را اندازه بگیرد . اهمیت روایی از آن جهت است که اند ازه گیری های نامناسب و نا کافی می تواند هر تحقیق علمی را بی ارزش سازد. بدون آگاهی ازاعتبار(روایی) ابزار اندازه گیری نمی توان به نتیجه داده های حاصل
اطمینان کرد . برای تعیین اعتبار، روش های مختلفی وجود دارد . یکی از این روش ها ،اعتبار محتوایی می باشد اعتبار محتوایی نوعی اعتبار است که برای بررسی اجزای تشکیل دهنده یک ابزار اندازه گیری بکار برده می شو د. اعتبار محتوایی یک پرسشنامه به سوال های تشکیل دهنده آن بستگی دارد که معمولا توسط افراد متخصص در موضوع مورد مطالعه تعیین می شود. در این تحقیق پرسشنامه های اولیه بین گروهی از متخصصین توزیع شده و مورد نظر خواهی قرار گرفته شد و پیشنهادات مورد نظر متخصصین نیز اعمال گردید.
۳-۷ روش گردآوری اطلاعات:
در این پژوهش با توجه به اینکه در بخش بررسی ادبیات تحقیق به منابع دست دوم و در بخش اصلی تحقیق به منابع دست اول از داده ها احتیاج داشته ایم، از دو روش کتابخانه ای و میدانی برای گردآوری اطلاعات استفاده شده است.
روش کتابخانهای
در تحقیق حاضر جهت گردآوری مبانی نظری و مروری بر ادبیات تحقیق از مقالات، کتب،
طرحهای پژوهشی فارسی مرتبط با موضوع بازارگرایی استفاده شده و سپس با توجه به منابع موجود و جستجو دربانکهای اطلاعاتی اینترنتی همچون الزویر،ساینس دایرکت، ، مقالات، کتب و آثار علمی انگلیسی مرتبط را یافته و بکارگرفته شد.
روش میدانی : جهت جمع آوری داده های دست اول مورد نیاز در این پژوهش از روش توزیع پرسشنامه های بازارگرایی استفاده گردید.
۳-۸ شیوه های تجزیه و تحلیل اطلاعات
در این تحقیق برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از دو روش آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شده است. آمارتوصیفی برای گردآوری و طبقه بندی داده های جمعیت شناختی و آمار استنباطی برای رد یا تایید فرضیه ها و ازآزمونهای آماری همچون آزمون همبستگی متناسب با متغیرها و نحوه توزیع آنها در جامعه آماری استفاده گردیده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار اکسل وSPSS بهره گرفته شده است.در این تحقیق از روش ضریب همبستگی پیرسون برای فرضیه های ۱تا ۸ و از روش چیرگی[۲۹] برای فرضیه های ۹ و ۱۰ استفاده می شود که در کارهای پیشین از این روش استفاده نشده است.
روش شاخص دامنه بوسیله بودسکو [۳۰]ارائه شده و از روشهای قبلی متفاوت است. بر اساس این روش نیازی به دانستن اولویت متغیرها نیست. در واقع در این روش اولویت یا ترتیب هریک از متغیرها برای ورود به مدل مشخص میشود. برای دو متغیر پیشبینی کننده و ، اگر سایر متغیرها را با نشان دهیم، متغیر بر متغیر مسلط خواهد شد و یا بر آن اولویت خواهد داشت اگر و فقط اگر:
در این روش در واقع تلاش میشود تا موضوع همبستگی بین متغیرها بگونهای رفع شود.
فصل چهارم
نتایج
۴- ۱ مقدمه
تجزیه و تحلیل داده ها برای بررسی صحت و سقم فرضیه برای هر نوع تحقیق از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه در بیشتر تحقیقاتی که متکی بر اطلاعات جمع آوری شده از موضوع مورد تحقیق می باشد. تجزیه و تحلیل اطلاعات از اصلی ترین و مهمترین بخشهای تحقیق محسوب می شود. داده های خام با بهره گرفتن از نرم افزار آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار استفاده کنندگان قرار می گیرند. در فصل حاضر اطلاعات گردآوری شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و در خصوص پرسش ها و فرضیات مطرح شده، به نتیجه گیری آماری پرداخته می شود. داده های حاصل از این پژوهش بااستفاده از نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل شده اند.
برای تجزیه و تحلیل داد هها ابتدا به توصیف آماری داد ه های حاصل از اجرای پرسشنامه به کارگرفته شده می پردازیم و سپس سئوالات مطرح شده را مورد بررسی قرارمی دهیم. داده ها به طور کلی در دو سطح توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شده اند. تحلیل هایی که به منظور توصیف داده های مذکور انجام گردیده اند، شاخص هایی چون درصد فراوانی ، فراوانی، میانگین، انحراف معیار و غیره را در بر می گیرد، در قسمت آمار استنباطی ازآزمون اسمیرنف کولموگروف برای بررسی مفروضات تحقیق)نرمال بودن متغیرها ( و از آزمون همبستگی پیرسون برای بررسی میزان رابطه بین متغیرها استفاده شده است.
۴-۲ بررسی توصیفی داده های تحقیق
الف- آمار توصیفی
در این بخش از تجزیه و تحلیل آماری به بررسی چگونگی توزیع نمونه های آماری متغیرهای جنسیت، تحصیلات وسن و وضعیت اشتغال پرداخته می شود.
۱-جنسیت
جدول و نمودار زیر فراوانی متغیر جنسیت در نمونه را نشان می دهد.
جدول ۴-۱ فراوانی متغیر جنسیت
جنسیت
فراوانی
درصد فراوانی
مرد
۲۱
۲/۲۰
زن
۸۳
۸/۷۹
کل